Esiintyminen jännittää? Poimi tästä vaikka pari vinkkiä

Esiintyminen on todella monelle ihmiselle hankalaa, minulle se on melkein mahdotonta välillä kun stressaan ja mietin liikaa kaikkea mitä voisi tapahtua. Esiintymistä ei kuitenkaan kannata jännittää, yleisökin haluaa sinun onnistuvan. Pieni jännitys esiintyessä on hyvä, keho valmistautuu tärkeään koitokseen jotta se onnistuisi mahdollisimman hyvin. Listaan tähän muutamia asioita joita kannattaa koittaa jos tuntuu että jännitys on liian suurta.

-Ennen esiintymistä kannattaa ottaa hetki aikaa itselle ja hengitellä ihan rauhassa, näin saat itseäsi hieman rauhoitettua
-Pidä selkä suorana, ääni tulee ryhdikkäämpänä ja selkeänä
-Katso yleisöön, älä jalkoihin tai kattoon
-Muista syödä ja juoda ennen esiintymistä
-Harjoittele esiintymistä vaikka peilin edessä
-Ota esiintymis tila haltuun, uskalla kävellä jos tilaa on
-Muista kuunnella yleisön kommentteja ja vastaa kysymyksiin
-Lopeta esitys ajoissa, älä pitkitä
-Tiivistä esityksen pääasiat
-Ota asioista selvää, jotta kysyessä osaat vastata
-Tee itsellesi muistilista ja viivaa yli jo puhutut asiat

Tässä on ehkä yleisimpiä asioita jotka auttavat sietämään esiintyessä tulevaa jännitystä, itse usein otan jonkun pienen asian käteen ja hypistelen sitä, esimerkiksi kynä on hyvä.
Itse jännitän aivan tavattoman paljon esiintymistä, en usein pysty edes esiintymään kun jännitys kasvaa ahdistukseksi. Minun ongelmanani on se kun pelkään ihmisjoukkoja ja mietin vain kaikkea joka voisi mennä pieleen. Pelkään epäonnistumista ja sitä mitä muut ajattelevat, ehkä kuitenkin joskus saan skarpattua ja alankin pitää esiintymisestä.

Katsoin osan vinkeistä kuulu.fi ja hyvavire.fi sivustoilta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Romut kiertoon!

Raportti=toistuva kuvio

Itsensä johtaminen