Light roomin alkeita

Miten tuon kuvat muistikortilta

Muista käyttää raw kuvia käsitellessä
1. Laita muistikortti koneeseen tai kortinluku laitteeseen jonka kytket koneeseen.
2. Valitse library valikko ja vasemmasta alanurkasta import
3. Uncheck all- napilla ota aktiivisuus pois kaikista kuvista, se löytyy noin keskivaiheilta alhaalla. Kaikkia kuvia ei kannata valita, sillä se voi olla liikaa koneelle, jolloin kone voi kaatua.
4. Valitse muokattavat kuvat ottamalla ne aktiiviseksi ja ota taas import, tällä kertaa oikealta alhaalta.



Aloita kuvankäsittely

1. Valitse develop valikko
2. Oikealla ylhäällä on histogram josta voit säätää valotus asioita, tai vaihtoehtoisesti sen alla olevista palkeista. Itse käytän histogramia. 
Histogramista kannattaa valita laatikon yläkulmissa olevat kolmiot aktiiviseksi, sillä se ilmoittaa jos kuva meinaa palaa puhki joistakin kohdista. Alivaloittuneet kohdat kone näyttää sinisellä ja ylivaloittuneet punaisella. 
Histogramissa on vasemmalta oikealle black, shadow, exposure, highlight ja white. Niistä saa säädettyä eri valotus asioita, exposure muuttaa kaikkea yhtäaikaa, se on kuvan yleisvalaistus.


Miten valkotasapainotan kuvan

1. Oikealla olevaa valikkoa alaspäin mennessä löytyy white balance
2. Laatikossa on pipetti joka otetaan käyttöön sitä klikkaamalla, jonka jälkeen voit valita kuvasta vaaleimman kohdan pipetillä. Tämä automaattisesti muokkaa temp ja tint kohdat sopiviksi.


Linssin aiheuttamien vääristymien korjaus

Kun valikkoa menee alaspäin niin vastaan tulee lens corrections valikko josta tarvitsee klikata kaksi laatikkoa aktiiviseksi. Riippuen päivityksestä, ne voivat olla heti siinä näkyvillä tai toinen laatikko voi olla toisen alaotsikon alla.

Miten teen samat muutokset eri kuviin ilman että teen ne erikseen

Alhaalla näet kaikki kuvat jotka olet valinnut, tarvitsee vain shift pohjassa valita kaikki kuvat joita et ole vielä muokannut. Kun olet valinnut kuvat joihin haluat tehdä muutokset, oikealle tulee sunc jota klikkaamalla näet mitä muutoksia olet tekemässä kuviin. Jos haluat ottaa jotain muokkauksia pois, voit tässä vaiheessa klikata ne pois. Jos olet sitä mieltä että haluat muokata kuvia niillä tavoilla mitä on valittuna, paina syncronize.


Kuvan rajaaminen ja muuta pientä

Oikealla on pieni palkki jossa on katkoviivalla tehty neliö, sillä saa kuvia rajattua oikeaan muotoon ja kokoon. Sen vieressä on pallo josta lähtee nuoli, tällä saat joitakin pikku virheitä korjattua. Jos esimerkiksi linssissä on ollut jotain likaa ja se näkyy kuvassa, sen voi kyseisellä työkalulla häivyttää. Tämän vieressä taas onkin sitten puna silmäisyyden poisto. Seuraavalla työkalulla saat tehtyä tavallaan pientä liukuvärjäystä. Viimeisellä työkalulla saa "maalattua" jonkun alueen ja sen alle tulee valikko josta sitä voi säätää esimerkiksi taustaan sopivaksi tai varjoksi.



Tallentaminen

Tallenna  painamalla export, saat eteesi valikon jossa päätät mihin kansioon haluat kuvan, saat nimetä kuvan ja valita missä muodossa tallennat. Yleensä kuvat kannattaa tallentaa jpg muodossa. Valikosta saat myös muutettua kuvan kokoa, kannattaa katsoa ettei kuva ole liian suuri, koska jotkut sovellukset eivät pysty ottamaan suuria kuvia vastaan. Kun olet tehnyt kaiken tarvittavan, paina uudelleen export.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Romut kiertoon!

Illustratorin käyttöä

Plymouth jenkkiautoon maalausta